Puheenjohtajamme tapasi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon

"Tapaaminen ministeri Paula Risikon kanssa sujui paremmin kuin olin olettanut.
Olin tapaamisessa yhdessä Suomen Reumaliiton uudehkon toimitusjohtajan Mervi
Ahlrothin kanssa ja tapaamiseen osallistui myös ministerin avustaja tohtori Timo Keistinen.
Aluksi luvattu lyhyt 15 min. tapaaminen venyi noin tunnin mittaiseksi :)
Kertasin ministerille tiivistelmän tekemästäni koosteesta. Lisäksi otimme yhdessä Mervi Ahlrothin kanssa pari asiaa vielä erikseen esille:
 
1. Mahdollisuus saada yhdellä käynnillä samasta terveydenhuollon yksiköstä kaikki tarvittavat tutkimukset ja hoitotoimenpiteet
a) korostunut tarve erityisesti lapsipotilailla, hoidon hajaantuneisus aiheutta kohtuuttomasti työpoissaoloja ja ylim. kustannuksia vanhemmille , sekä koulupoissaoloja lapsille
b) hoidon kokonaisvaltaisuus ja vaikuttavuus parantuisi
 
2. Reumatologian erikoislääkäreitä ja reumahoitajia on saatava Suomeen lisää ja koulutusta on tuettava.
 
a) v. 2011 reumatologian erikoislääkäreitä on Suomessa n. 120 hlö , joista lähes puolet eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana. Uusia reumatologeja valmistuu n. 5 kpl vuodessa , joten pula ammattitaitoisista reumatologeista syvenee
b) Suomessa on n. 70 reumatologin virkaa julkisella sektorilla, osa täyttämättä.
c)  Reumahoitajan rooli , lääkärin työtä täydentävänä ja lääkäriresurssia osin korvaavana , sekä merkitys koko perheen tukea  ja hyvinvointia ajatellen on erittäin merkittävä.
Nämä siis vielä erikseen korostettuina tuon koosteeni lisäksi.
Ministeri kertoi tiivistelmän kuultuaan että hän on saanut hyvin vastaavanlaista tietoa ministeriön
oman tutkimuksen suorittaneelta professori Matti Korpilta , joka teki kyselyn sairaanhoidon henkilöstöltä lokakuussa 2010.

Ministeri kertoi tekevänsä kaiken mahdollisen minkä STM voi jotta eriarvoinen hoidon ja kuntoutuksen tilanne saataisiin korjattua. Toki mitään nopeaa ratkaisua asiaan ei ole olemassa. Mutta hän kertoi mm. että Keski-Suomen keskussairaalaan ollaan avaamassa pian useampi reumatologin virka jotka pistetään sitten hetimiten hakuun.

Samalla sovimme tapaamisessa että jatkamme yhteydenpitoa ministeriin ja ministeriöön ja että Mervi ja minä voimme toimia linkkinä ministeriön suuntaan.
Aion jatkaa aktiivista yhteydenpitoa ministeriin ja ministeriöön, sekä olla yhteydessä myös Opetusministeriin / ministeriöön jotka määrittevät tulevien aloituspaikkojen määrän mm. terveydenhuollon koulutuksen osalta. Samoin tulen toimittamaan liitteenä olevan koosteen Kelan johdolle ja yritän sopia tapaamisen myös siihen suuntaan heti helmi-maaliskuulle."

Uutiset

UUTISET